Reinigen


Reinigen of onderhouden van marmer of welk ander natuursteen is een delicate handeling. Er zijn vele soorten natuursteen en de meeste zijn zeer gevoelig voor o.a. zure reinigingsmiddelen. Kennis van de soort natuursteen en het daarbij horende reinigingsmiddel zijn dus zeer essentieel om het natuursteen niet te beschadigen.

Dieptereiniging:

Dieptereiniging is de basis reiniging voor de totale behandeling van natuursteen. Voordat wij welke behandeling dan ook uitvoeren wordt de vloer altijd eerst diep gereinigd om te voor komen dat eventueel achter gebleven vuil of was of impregneer later in de afwerking van de nieuw behandelde vloer wordt ingesloten. Bij dieptereiniging wordt het natuursteen tot diep in de poriën gereinigd en gedesinfecteerd. Ingelopen vuil, oude waslagen, impregneer resten en vlekken worden hiermee geheel verwijderd. Dit geldt zowel voor het natuursteen als eventuele voegen. Volledig herstel van de tekening en kleur van het natuursteen. Nu is de vloer gereed voor verdere behandeling.

Periodieke reiniging:

Bij periodieke reiniging moet u denken aan winkelcentra, kantoren, of andere publieke gebouwen waar natuursteen is toegepast en er dagelijks, wekelijks of maandelijks de vloer moet worden schoon gemaakt. Wij hebben de juiste producten en machines voor dit soort van specialistisch onderhoud c.q. schoonmaak. Klein onderhoud in de vorm van reparaties of vlekverwijdering worden hierbij gesignaleerd en eventueel gelijk opgelost.

Reiniging natuursteen bij nieuwbouw:

Als u net een nieuwe natuurstenen vloer heeft aangeschaft en deze is gelegd dan kan het zijn dat er nog een waas op de vloer ligt waardoor de schittering die u verwacht niet zichtbaar is. Wij noemen dit cementsluier en kunnen deze verwijderen met een zogenoemde cementsluier verwijderaar. Vaak worden wij na een nieuwbouw betrokkken bij de bouwschoonmaak omdat natuursteen een speciale behandeling en benadering vereist.

Eenmalige reiniging natuursteen (0-beurt):

Bij eenmalige reiniging van een natuurstenen vloer spreken wij van een 0-beurt. Hierbij wordt de vloer diep gereinigd en worden eventuele vlekken en beschadigingen gerepareerd. Bij oplevering van de de 0-beurt is de vloer gereed voor periodiek onderhoud en makkelijker dagelijks bij te houden.

Bovenstaande geldt voor natuursteen als terrazzo (granito).

Snel een vrijblijvende offerte of afspraak? KLIK HIER!

 

 

REINIGEN VAN NATUURSTEEN – REINIGEN VAN MARMER – REINIGEN VAN TRAVERTIN – REINIGEN VAN LEISTEEN – CEMENTSLUIER VERWIJDEREN VAN NATUURSTEEN – CEMENTSLUIER – 0-BEURT NATUURSTEEN – ONDERHOUD NATUURSTEEN – ONDERHOUD MARMER – ONDERHOUD TRAVERTIN